top of page

The Members

Public·16 members
Mohd Ridzuan Mohamad Sharip
Mohd Ridzuan Mohamad Sharip

Nje Ese Per Diten E Shkolles


Nje ese per diten e shkolles
Dita e shkolles eshte nje nga ditet me te rendesishme ne jeten e nje nxenesi. Ne kete dite, nxenesit shkojne ne shkolle per te mesuar, per te zhvilluar aftesite dhe njohurite e tyre, per te bashkepunuar me mesuesit dhe shoket e tyre, dhe per te krijuar kujtime te bukura. Dita e shkolles eshte gjithashtu nje mundesi per te festuar arritjet dhe sukseset e nxenesve, si dhe per te reflektuar mbi sfidat dhe problemet qe hasin ne rrugen e tyre arsimore.


Nje dite tipike e shkolles fillon me zgjimin e hershem dhe pergatitjen per te nisur udhetimin drejt shkolles. Nxenesit duhet te kene nje mengjes te shendetshem, te veshin uniformen ose rrobat e tyre te preferuara, te marrin canta dhe materialeve te tyre shkollore, dhe te dalin nga shtepia me kohe. Disa nxenesi ecin, disa kalojne me biciklete, disa marrin autobusin ose trenin, dhe disa shoqerohen nga prinderit ose kujdestaret e tyre. Ne rruge, ata mund te takojne dhe te flasin me shoket e tyre, ose te lexojne ndonje liber ose reviste.


DOWNLOAD: https://t.co/xWotC2OeND


Kur arrijne ne shkolle, nxenesit duhet te respektojne rregullat dhe procedurat e shkolles, si te kontrollojne oraret e tyre, te ndjekin udhezimet e stafit, te hyjne ne klasat e tyre, dhe te ulejne ne vendet e tyre. Nxenesit duhet te jene gati per te marre pjese ne mesimet dhe aktivitetet qe ofron shkolla. Mesimet zakonisht zgjasin 40 ose 45 minuta, dhe jane ndare me pushime 10 ose 15 minuta. Nxenesit duhet te jene vemendshem dhe aktive gjate mesimeve, te degjojne me kujdes mesuesit, te bejne pyetje dhe komente kur eshte e nevojshme, te bejne ushtrimet dhe detyrat qe u jepen, dhe te bashkepunojne me shoket e tyre ne projekte dhe prezantime.


Nxenesit kane gjithashtu nje pushim te gjate ne mesdite, ku ata mund te shkojne ne kantinen ose neper lokale afersisht per te ngrene dike ose pije. Nxenesit duhet te zgjedhin ushqime dhe pije qe jane te shendetshme dhe ushqyese, si fruta, perime, kos, buke integrale, uje, lulelaker, etj. Nxenesit duhet te shmangin ushqime dhe pije qe jane te demshme per shendetin, si fast-food, cipsa, sheqerpare, gazozat, etj. Gjate pushimit, nxenesit mund te luajne lojra sportive ose argëtuese me shoket e tyre, si futboll, basketboll, frizbi, xixellozët, etj. Nxenesit mund gjithashtu ta perdorin kete kohe per tu relaksuar ose lexuar ndonje liber interesant.


Pas pushimit, nxenesit vazhdojne me mesimet deri sa mbaron dita e shkolles. Nxenesit duhet ta perfundojne diten me nje mendim pozitiv dhe nje buzqeshje ne fytyre. Nxenesit duhet ta falenderojne mesuesit dhe stafin per punen qe bejne, dhe te urojne shoket e tyre nje dite te mire. Nxenesit duhet te kthehen ne shtepi me siguri dhe me kujdes, duke respektuar rregullat e trafikut dhe te sjelljes. Nxenesit duhet te kene nje rutine pas shkolle, ku ata mund te bejne detyrat e shtepise, te mesojne per provimet, te ndihmojne ne shtepi, te luajne me vellezerit ose motrat e tyre, ose te bejne ndonje hobi ose pasion qe kane, si te luajne muzike, te pikturojne, te shkruajne, etj.


Dita e shkolles eshte nje dite e mbushur me mesime dhe emocione. Nxenesit duhet ta shijojne dhe ta vleresojne kete dite, sepse eshte nje pjese e rendesishme e jetes se tyre. Dita e shkolles eshte nje mundesi per te mesuar dhe per te rritur. Dita e shkolles eshte nje kujtim qe do te na shoqeroje gjithe jeten.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page